It is currently Tue Sep 22, 2020 1:06 pm

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Feb 21, 2013 2:52 pm 
Offline
LE Member

Joined: Thu Feb 21, 2013 2:44 pm
Posts: 3
Year and Trim: 2000 Bonneville SSEI
Hey guys first post here and I need a little help. Here's a little background on the problem and what i've done to troubleshoot/fix it thus far.


It started out that my key wouldn't turn in the ignition. It would turn a tiny bit enough I could hear stuff start to come on.
Well I let my car sit for about a month because I didn't have the time to mess with it. Fast forward a month and I hop in and I finally get the key to turn, Had to jiggle it a little but it turns free now. Everything in the car comes on, lights, dash, radio, fuel pump etc when I turn the key to the "on" position, but it refused to start when I turn to the "start" position. My scan gauge isn't reading any codes.

First thing I checked was all the fuses and microrelays both under the hood and back seat they all checked out fine
Next I checked to make sure the battery wasn't dead, checked out fine
Took off the starter/solenoid got that tested at autozone and it worked just fine.

Were do I go from here?
If I'm leaving about any info you need let me know.
Thanks for looking guys


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 21, 2013 4:13 pm 
Offline
Posts like an LN3
Posts like an LN3
User avatar

Joined: Sat Nov 24, 2012 6:34 pm
Posts: 543
Location: Fox Valley, Wisconsin
Year and Trim: 2009 G8 GXP
Could it be a bad ignition switch? If the key didn't turn, it sounds like the pins inside the switch wouldn't align right and would keep the key from turning. Maybe they are just stuck and wont move easy.

_________________
2000 SSEi *sold 9/27/15* December '12 & May '15 COTM
2005 Grand Prix
2009 G8 GXP #418 of 1,829 November '15 TOCOTM
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 21, 2013 4:21 pm 
Offline
LE Member

Joined: Thu Feb 21, 2013 2:44 pm
Posts: 3
Year and Trim: 2000 Bonneville SSEI
Well I took the whole ignition switch apart to see if i could see anything that stuck out at me and didn't see anything. Went ahead and cleaned off all the contacts, reinstalled and still nothing.

Could it be the secuirty preventing me from starting? When I turn the key to ON the check engine light/security light both come on and the info center above the cd player says service security.
I tried to follow the security realarm ( done it once before went I got my new pcm) but it doesnt seem to be working at all.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Feb 22, 2013 12:24 am 
Offline
Resident Gearhead
Resident Gearhead
User avatar

Joined: Mon May 19, 2008 10:30 pm
Posts: 8780
Location: Grand Rapids, Michigan
Year and Trim: 2014 Cadillac XTS Vsport.
You may have the problem listed in this TSB.
Quote:
Bulletin No.: 00-08-49-015

Date: November, 2000
Subject:
Intermittent No Start/No Crank
(Replace Ignition & Start Switch Assembly)

Models:
2001 Oldsmobile Aurora

2000-2001 Pontiac Bonneville
Condition
Some customers may comment that the ignition and start switch assembly in the above listed vehicles may not operate properly resulting in an intermittent no start/no crank condition.

Cause
This condition may be due to plastic particles interfering with the electrical contacts of the ignition switch assembly.

Correction
An improved ignition switch assembly, P/N 25721650, is now available from GMSPO.

_________________
*Gone, but not forgotten* - Black 2000 SSEi, HIR Headlights, Angel Eyes fogs, 3rd brake light overlay, hi-flo cat, 180 degree thermostat, HS 1.9 rockers, LSx yellow springs, Intense FWI, PCM, shift kit, push rods, and 3.4 Pulley. ZZP Power Log.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 25, 2013 3:13 pm 
Offline
LE Member

Joined: Thu Feb 21, 2013 2:44 pm
Posts: 3
Year and Trim: 2000 Bonneville SSEI
What leads on the ignition contacts would I have to jump to get her to turn over? ill take a picture when I get the chance of what im talking about

Thanks guy


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 25, 2013 10:42 pm 
Offline
Resident Gearhead
Resident Gearhead
User avatar

Joined: Mon May 19, 2008 10:30 pm
Posts: 8780
Location: Grand Rapids, Michigan
Year and Trim: 2014 Cadillac XTS Vsport.
Attachment:
StartCharge.gif
StartCharge.gif [ 49.49 KiB | Viewed 3998 times ]

_________________
*Gone, but not forgotten* - Black 2000 SSEi, HIR Headlights, Angel Eyes fogs, 3rd brake light overlay, hi-flo cat, 180 degree thermostat, HS 1.9 rockers, LSx yellow springs, Intense FWI, PCM, shift kit, push rods, and 3.4 Pulley. ZZP Power Log.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Related topics
 Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. 2000 Bonneville - No Crank No Start

Ilove2bowl

2

1397

Tue Sep 03, 2013 12:10 pm

Archon View the latest post

There are no new unread posts for this topic. 2003 Bonneville SSEi won't start

theresaschnee

2

2514

Fri Mar 23, 2012 6:52 pm

Mechanical Mike View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Need help on my 2000 Bonneville ssei!!!

Hunterm98

5

1347

Thu Apr 06, 2017 12:43 am

MKMike View the latest post

There are no new unread posts for this topic. r134 for 2000 bonneville ssei

frankmickcap

1

992

Fri Apr 24, 2015 10:35 am

nos4blood70 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. 2000 bonneville SSEI at wits end with security

[ Go to pageGo to page: 1, 2 ]

squeaksmith

30

5498

Sat Nov 16, 2019 3:20 pm

ddalder View the latest post

 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group


phpBB SEO