It is currently Sat Oct 20, 2018 12:38 pm

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Start issue
PostPosted: Fri Dec 28, 2012 4:52 pm 
Offline
LE Member

Joined: Fri Dec 28, 2012 1:43 pm
Posts: 1
Year and Trim: 97 Bonneville SSEI
I Have a 97 bonneville ssei. The person I got it from said they drove home and the next day it wouldn't start. Car has a new battery. When you try to start it, you can hear the starter click and see the motor barely turn for an instant but that's it. Had the starter tested and the machine said it was good. Took the belt off and all of the pulleys spin. Tried turning the motor by hand with no luck. Even removed the spark plugs thinking water may have gotten in the cylinders. :dontknow: Any ideas???


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Start issue
PostPosted: Tue Jan 01, 2013 11:01 am 
Offline
Retired Admin/Techinfo Admin
Retired Admin/Techinfo Admin

Joined: Mon May 19, 2008 2:08 pm
Posts: 26004
Location: Space Coast, or at least it used to be
Year and Trim: 03 SLE, 95 SE, 95 TS SE
That doesn't sound too good... It should turn over with no plugs in it...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Start issue
PostPosted: Wed Jan 02, 2013 11:49 pm 
Offline
Posts like an L67
Posts like an L67
User avatar

Joined: Wed Jul 14, 2010 9:15 pm
Posts: 1468
Location: Palm Bay, FL
Year and Trim: 1999 Buick Lesabre Custom
I agree, something is really fishy here. What's the oil look like? Is there any sign of coolant contaminating it, or more importantly, metal particles? Sounds like something is really unhappy in there to keep the motor from turning over by hand without plugs...almost sounds like it's time for a tear down.

_________________
Image


Joseph

Current: 2013 Infiniti G37 Journey
1999 Infiniti G20T - Sold
1999 Buick Lesabre - Race Couch - gone but not forgotten


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Related topics
 Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Start with the IAC? ('02 Regal)

Bumzag

2

504

Fri Nov 20, 2015 1:45 pm

Bumzag View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Bonneville wouldn't start?!

SSEimatt93

10

1076

Tue Jan 17, 2012 8:52 pm

SSEimatt93 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Did Bonnevilles ever come with OEM remote start?

phil0054

9

1107

Wed Mar 06, 2013 9:19 am

2003 SSEi View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Rim issue

vogie01

8

1118

Mon Apr 18, 2011 1:32 pm

Skippy1827 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. What controls vacuum on initial start and when AC is on?

Billha

8

746

Fri Sep 11, 2009 4:40 pm

J Wikoff View the latest post

 


Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group


phpBB SEO