It is currently Wed Oct 17, 2018 5:28 pm

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Jan 22, 2014 1:15 pm 
Offline
SSE Member
SSE Member

Joined: Wed Dec 12, 2012 6:31 pm
Posts: 119
Location: Mississauga, Ontario, Canada eh
Year and Trim: 1997 Oldsmobile LSS
Hey guys, went to go start up the lss yesterday and discovered that all my gauges aren't moving only one that reads but is still wrong is my fuel gauge. the PRND12 is gone , along with the odo. also the shifter light on the console stays light up P no matter what the shifter is in N D R 1 2 etc.

is it a coincidence that it got extremely cold here yesterday temperatures are way below zero farenheit or am i looking at something else maybe some lose connection? or ground? :sadeyz: I hope i can figure it out soon it being my dd i have resorted to the aeroforce for my speed for now

_________________
'97 Olds Lss Light Toreador Red Metallic *Totaled March 2014
'97 Olds Lss Med Adriatic Blue Metallic The new project


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 22, 2014 1:41 pm 
Offline
Certified Bonneville Nut
Certified Bonneville Nut
User avatar

Joined: Mon May 10, 2010 6:11 pm
Posts: 8946
Location: Chicago, IL
Year and Trim: 2003 SLE
I would suggest removing the cluster and re-installing after checking all the connections. But it's weird that the console gear indicator isn't moving.

Does the car drive fine beyond that?

_________________
-Car Guy Carl
"Penelope" - 2003 SLE - 180k Miles
"Sydney" - 2000 Honda S2000 - 57k miles
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 22, 2014 2:19 pm 
Offline
SSE Member
SSE Member

Joined: Wed Dec 12, 2012 6:31 pm
Posts: 119
Location: Mississauga, Ontario, Canada eh
Year and Trim: 1997 Oldsmobile LSS
yes the car drives fine, overkill (will) mentioned something a while ago when i got my tune about some kind of problem with the gauges apparently its bad in impalas that when the gauges go bad the car wont start because of some theft protection? i hope that's not the case because i think that has something to do with the lock cylinder. i guess il give the dash a unplug - replug and check all the grounds etc. will report back after

_________________
'97 Olds Lss Light Toreador Red Metallic *Totaled March 2014
'97 Olds Lss Med Adriatic Blue Metallic The new project


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 22, 2014 2:22 pm 
Offline
Retired Gearhead
Retired Gearhead
User avatar

Joined: Thu May 22, 2008 6:29 am
Posts: 4849
Location: Fitchburg.MA
Year and Trim: 1986_Monte_SS_60k
2002_Maxima_SE_160k
It has been a while, but ins't the indicator on the floor mechanical? It just moves a mask back and forth and leaves the selected gear translucent? Again, It has been a long time, I may not be remembering correctly

_________________
-Aaron-
Image
1986 Monte Carlo SS- The Toy
2002 Nissan Maxima - The Daily Beater
2010 VW CC - The Wife's


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jan 24, 2014 1:14 am 
Offline
SSE Member
SSE Member

Joined: Wed Dec 12, 2012 6:31 pm
Posts: 119
Location: Mississauga, Ontario, Canada eh
Year and Trim: 1997 Oldsmobile LSS
I'm not sure if the console light is controlled by a fuse il try and scavengethe interwebs for a wiring diagram. on another note i was driving the car later that day (thank god for the aeroforce being able to read speed ) and the turn signals stopped working. They just stay illuminated almost like the fuse broke even though I had just put a brand new one in because my old one stopped working. when I got home I ripped the dash apart, took apart the cluster cleaned it and the terminals and inspected it to the best of my ability. everything seem to check out so I plugged everything back in and my turn signals started to work again but my gauges are still dead, except the fuel gauge wanders around now :bluetwitch:

going to the wreckers this weekend to get a "new cluster" if that doesn't work i know I'm in deep

I reaallyy hate working on the car when its -5 Fahrenheit. electrical stuff makes me cringe :(

_________________
'97 Olds Lss Light Toreador Red Metallic *Totaled March 2014
'97 Olds Lss Med Adriatic Blue Metallic The new project


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 25, 2014 2:27 pm 
Offline
SSE Member
SSE Member

Joined: Wed Dec 12, 2012 6:31 pm
Posts: 119
Location: Mississauga, Ontario, Canada eh
Year and Trim: 1997 Oldsmobile LSS
bad news everyone replaced the gauges with a junkyard set to no avail anyone got a source for a wiring diagram ?

_________________
'97 Olds Lss Light Toreador Red Metallic *Totaled March 2014
'97 Olds Lss Med Adriatic Blue Metallic The new project


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jan 28, 2014 4:37 pm 
Offline
SSE Member
SSE Member

Joined: Wed Dec 12, 2012 6:31 pm
Posts: 119
Location: Mississauga, Ontario, Canada eh
Year and Trim: 1997 Oldsmobile LSS
good news everyone problem has been solved !!! went snooping around behind the fuse block in the left passenger foot well and discovered the wires going to the ign/off fuse was disconnected. with some patience and a soldering iron my gauges are alive again.

and my prnd12 light is functioning correctly

_________________
'97 Olds Lss Light Toreador Red Metallic *Totaled March 2014
'97 Olds Lss Med Adriatic Blue Metallic The new project


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Related topics
 Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. gauges not working

Bill in Florida

4

729

Wed Jan 10, 2018 12:10 am

dougtoth View the latest post

There are no new unread posts for this topic. My cigarette lighter stopped working

seekinhighhp

6

3246

Sat Nov 24, 2012 5:19 pm

seekinhighhp View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Climate Controls stopped working

05joenov

13

713

Wed Nov 15, 2017 7:30 am

xrob View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Blower motor has stopped

SSEi95

6

966

Sat Mar 23, 2013 8:34 pm

RJolly87 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Gauges going crazy

irish91983

9

2461

Mon May 10, 2010 4:57 pm

Archon View the latest post

 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group


phpBB SEO