It is currently Wed Nov 14, 2018 10:50 pm

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Chime issue
PostPosted: Mon Aug 13, 2018 2:31 am 
Offline
SLE Member
SLE Member
User avatar

Joined: Wed Oct 18, 2017 9:26 pm
Posts: 39
Location: Martinsburg, IN
Year and Trim: '03 SLE Silver/Charcoal
A few months ago the Display and the Chimes of the factory head unit quit working. Audio from the radio is good minus the left door speaker...

Thinking that it was the head unit itself, I swapped in my Android head unit from my Yukon into the Bonneville ( I kinda wanted to do this anyway) The chimes worked in the Yukon, but in the Bonneville they do not. So I am not troubleshooting this minor issue.

I have not done anything yet but determine that I have no audio from the driver door. Its been too *dang* hot to spend hours out there under the dash...

Oddly enough I do have Onstar audio if I push the button and i did check the module's volume for the chime.

Am I overlooking something simple like a fuse? Or do I start toning out wires looking for breaks?

On another note why does a 2003 have a "reverse" wire feeding into the factory radio? I noticed this and connected it to my head unit and when I shift into reverse it activates the backup cam it it was installed that is... This was barely thought of at the time the car was manufactured... And thought it was interesting...

my head unit also has 2 direct inputs for steering wheel controls that measures resistance to determine the button, is there a connection to the harness that I can tie these into or do I still need the steering wheel control module (yukon does not have steering wheel controls so I did not have this module

_________________
2002 SLE "Frankenbonnie" 02 engine, 04 transmission, and a 03 PCM to make everything talk. Sadly I know longer own
1993 Suburban Zombie Apocalypse Assault Vehicle (GMC Edition)
2003 Yukon Black/Charcoal cloth 4x4 POW/MIA
2003 SLE Silver/Charcoal (New Acquisition)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Chime issue
PostPosted: Mon Aug 13, 2018 8:54 am 
Offline
Posts like a Northstar
Posts like a Northstar
User avatar

Joined: Thu May 22, 2008 11:38 pm
Posts: 1860
Location: Lincoln Park, Mi
Year and Trim: 2004 GTO
The chime comes through the left front speaker. If the speaker is not working there will be no chime.

_________________
Image
-Ryan
2004 GTO....LS1, 6MT
96 SSEi...September 2010 COTM........GONE
04 GTP comp G.... December 2015 COTM........GONE
2001 Volkswagen Passat, 1.8T 5MT......winter beater

yourgrandma wrote:
Hi.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Chime issue
PostPosted: Mon Sep 10, 2018 10:26 pm 
Offline
Resident Gearhead
Resident Gearhead

Joined: Wed Apr 01, 2009 7:11 pm
Posts: 2407
Location: Alberta, Canada
Year and Trim: 2004 GXP, 2008 STS, 2008 DTS
kc9dre wrote:
On another note why does a 2003 have a "reverse" wire feeding into the factory radio? I noticed this and connected it to my head unit and when I shift into reverse it activates the backup cam it it was installed that is... This was barely thought of at the time the car was manufactured... And thought it was interesting...

There is no reverse lamp/backup feed into the factory radio. My best guess is that a previous owner added it, perhaps to use with a head unit that they took out before selling the car. I've done extensive work with the wiring in these cars, including the instrument panel wiring harness and audio system. I have never found this signal on any Bonneville I've ever worked on.

_________________
Image

Bose Luxury Sound System w/Touch Screen Navigation, Addition of Factory XM, 2005 MY Antenna, OnStar Upgrade (3G),
RainSense Wipers, Backup Camera, '00 Style Door Panel Courtesy Lights, Heated Washer Solvent, 2X Remote Trunk Release,
Turn Signal Mirrors, Center Console Courtesy Lamp, Rear Outboard Heated Seats, PVD Chrome 18" Factory Rims, Upgraded
Carbon Fibre Appearance Interior Trim, Highly Modified Main Body Harness, Instrument Panel, Door, Door Panel & Headliner
Wiring Harnesses, Custom Fuse Box & Tire and Loading Information Decals, Additional Acoustic Insulation


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Related topics
 Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Oil Pressure Warning message and chime

Cindylou1960

10

1054

Sun Jan 11, 2015 11:21 pm

nos4blood70 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. rac issue

wast3dd3ath

10

888

Thu Oct 22, 2015 8:28 pm

ddalder View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Alarm issue

calaeb0896

1

784

Thu Jun 12, 2008 3:20 pm

grey3800 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. CD changer issue

Mark Fahey

6

929

Sun Nov 02, 2008 2:02 pm

Mark Fahey View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Common issue?

BeeVeeSE1998

2

801

Tue Feb 04, 2014 8:11 am

BeeVeeSE1998 View the latest post

 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group


phpBB SEO