It is currently Tue Aug 21, 2018 3:48 am

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Apr 05, 2018 4:26 pm 
Offline
LE Member

Joined: Thu Oct 13, 2011 1:48 pm
Posts: 4
Year and Trim: 2000 bonneville ssei
hello all...i have had this same issue with (3) 2000 bonnevilles i have owned...the car will drive and start just fine, then one day, nothing...i hook up jumpers to another car and it starts right up...every time, i notice that the a/c blower fan comes on as soon as i start the car...thing is, i am 100% certain that i shut the a/c fan off on the dash before shutting the car off prior to this happening...is this a known issue? is this possibly an A/C Electric Temperature and Motor Control PROGRAMMER issue?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 05, 2018 6:50 pm 
Offline
Certified Bonneville Nut
Certified Bonneville Nut
User avatar

Joined: Tue May 27, 2008 8:53 am
Posts: 5336
Location: Las Cruces, NM
Year and Trim: 1993 Buick Park Avenue
1994 Buick Regal Custom
In my Park Avenue, I have "electronic" manual controls. Essentially the system is just like a manual HVAC system, except it's electronic (save for the fan speed selector). I don't know if this applies to 2000+, but if power is disconnected from the always on feed, the unit defaults to defrost, even if it was off at the time of power loss. If accessory power comes on, but no power to the battery feed, the unit still runs 'defrost', and cannot be switched off with accessory power on.

I would suspect it is an effect, and not the cause, unless you caught it red handed.

_________________
~Randall~
ImageImage

1993 Buick Park Avenue - 197k - Some odds and ends done - Simply won't die
1994 Buick Regal - 78k - Bone stock - Always ready for a good kicking
1990 Oldsmobile 88 - Gone to a better place


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Related topics
 Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Dead Battery

mr.haney

6

815

Wed Dec 26, 2012 11:12 pm

00Beast View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Battery Draining and No Blower or Heat... I'm Stuck.

TuType

8

786

Wed Apr 02, 2014 11:45 am

Archon View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Car stalls and rpms jump between 1 & 2,000 rpm

Brute05SLE

0

0

Wed Dec 31, 1969 8:00 pm

Guest View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Car won't start, won't respond to a jump start anymore

Peachrules14

8

1169

Fri Nov 14, 2014 2:59 pm

zamjohn View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Dead 2003

jdecker

3

489

Sun Jun 25, 2017 5:31 pm

jdecker View the latest post

 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group


phpBB SEO