It is currently Wed Nov 30, 2022 7:24 am

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Jan 09, 2014 11:02 pm 
Offline
SE Member
SE Member

Joined: Fri Jun 11, 2010 9:08 pm
Posts: 19
Year and Trim: 2001 sle
I have a 2001 Bonneville and the passenger side vents only blow cold air. It is a dual climate system with the drivers side working perfectly. I pulled the glove box out and can see the actuator turn but not all the way. I would say it turns more than half way. Then it slowly returns to the front potion which only lets in cold air. I pulled the actuator out and I can easily open and close the blend door with my hand. For some reason when I turn up the temp even all the way up the actuator will start to open the door but then stops around half way then slowly starts moving back to the other position which is cold air. I have disconnected the battery for longer than 10 min to try and reset but to no avail. I also bought a brand new actuator and put it in but it also does the same thing.When it start to return to the front it turns a little then stops then turns a little then stops again. It will continue to do this until it goes all the way back to the start then it will just stay there. I do not know what to do now. Any help will be greatly appreciated. Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jan 10, 2014 1:13 am 
Offline
Resident Gearhead
Resident Gearhead
User avatar

Joined: Mon May 19, 2008 10:30 pm
Posts: 8781
Location: Grand Rapids, Michigan
Year and Trim: 2014 Cadillac XTS Vsport.
It's possible that the temperature sensor for that side is defective. You could have it scanned to see what it reads, replace it, or swap the one from the driver's side.

_________________
*Gone, but not forgotten* - Black 2000 SSEi, HIR Headlights, Angel Eyes fogs, 3rd brake light overlay, hi-flo cat, 180 degree thermostat, HS 1.9 rockers, LSx yellow springs, Intense FWI, PCM, shift kit, push rods, and 3.4 Pulley. ZZP Power Log.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jan 10, 2014 1:16 am 
Offline
SE Member
SE Member

Joined: Fri Jun 11, 2010 9:08 pm
Posts: 19
Year and Trim: 2001 sle
Were is the temperature sensor located


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jan 10, 2014 10:39 pm 
Offline
Resident Gearhead
Resident Gearhead
User avatar

Joined: Mon May 19, 2008 10:30 pm
Posts: 8781
Location: Grand Rapids, Michigan
Year and Trim: 2014 Cadillac XTS Vsport.
In the lower dash panel. There are two connectors. One for the light, the other for the temperature sensor.

_________________
*Gone, but not forgotten* - Black 2000 SSEi, HIR Headlights, Angel Eyes fogs, 3rd brake light overlay, hi-flo cat, 180 degree thermostat, HS 1.9 rockers, LSx yellow springs, Intense FWI, PCM, shift kit, push rods, and 3.4 Pulley. ZZP Power Log.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 11, 2014 1:57 am 
Offline
SE Member
SE Member

Joined: Fri Jun 11, 2010 9:08 pm
Posts: 19
Year and Trim: 2001 sle
Yea I found it I have to drive out of town so wont be able to do it tell I get back. I hope this is the cause of the problem. I'll get back on here as soon as I have changed it out.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 12, 2014 10:16 pm 
Offline
SE Member
SE Member

Joined: Fri Jun 11, 2010 9:08 pm
Posts: 19
Year and Trim: 2001 sle
Do you now what part number that is or where I could buy a aftermarket replacement for it? I believe this is it but not sure since no picture available ACDELCO Part # 25649706


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 12, 2014 10:58 pm 
Offline
Resident Gearhead
Resident Gearhead
User avatar

Joined: Mon May 19, 2008 10:30 pm
Posts: 8781
Location: Grand Rapids, Michigan
Year and Trim: 2014 Cadillac XTS Vsport.
All Data shows the OEM part number as 12160947, and runs about $8.00. Could probably just get one from the dealer.

_________________
*Gone, but not forgotten* - Black 2000 SSEi, HIR Headlights, Angel Eyes fogs, 3rd brake light overlay, hi-flo cat, 180 degree thermostat, HS 1.9 rockers, LSx yellow springs, Intense FWI, PCM, shift kit, push rods, and 3.4 Pulley. ZZP Power Log.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 15, 2014 4:36 pm 
Offline
SE Member
SE Member

Joined: Fri Jun 11, 2010 9:08 pm
Posts: 19
Year and Trim: 2001 sle
Changed that part but it did nothing to the ac as a matter of fact it made the ac blow hot air out of the passenger vent now don't really know were to go from here maybe it's the ac control head idk. Any clues as to what might be causing this?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 16, 2014 1:31 am 
Offline
Posts like an L36
Posts like an L36
User avatar

Joined: Thu May 29, 2008 7:52 pm
Posts: 866
Location: Maryland
Year and Trim: 2002 SSEi
2004 Bonneville GXP
You can check the door position sensor signal in the wire going from the door actuator to the IPM, It is dark blue and goes to A6 on the IPM make sure there is continuity on this wire and the yellow one from the actuator to A12 on the IPM . measure the voltage across the blue wire open and closed and see if there is a gradual change. If not, then the actuator may be bad. Less likely since you replaced it. There is also an upper right air temperature sensor so replace that as well. I think you pull off the right side panel of the dash and it will be above the air duct/ Finally, you can also replace the IPM as this controls all of the functions of the AC modules.

_________________
bobgto65
Image
2004 Bonneville GXP 62,000 miles purchased 04/13
2009 G8 GXP PBM, M6 9580 miles, no mods, sold 08/15
2009 G8 GT SBM 36,000 miles, modded 430 whp
2002 Bonneville SSEi 203,200 miles (sold 3/2014)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 16, 2014 4:53 pm 
Offline
SE Member
SE Member

Joined: Fri Jun 11, 2010 9:08 pm
Posts: 19
Year and Trim: 2001 sle
Would a Tech 2 scan help me out here?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 16, 2014 11:10 pm 
Offline
Posts like an L36
Posts like an L36
User avatar

Joined: Thu May 29, 2008 7:52 pm
Posts: 866
Location: Maryland
Year and Trim: 2002 SSEi
2004 Bonneville GXP
I think that can perform diagnostic tests on the HVAC but the complete kit costs about 2 grand. Maybe it is worth paying the dealer to go through the diagnostics for a one hour fee.

_________________
bobgto65
Image
2004 Bonneville GXP 62,000 miles purchased 04/13
2009 G8 GXP PBM, M6 9580 miles, no mods, sold 08/15
2009 G8 GT SBM 36,000 miles, modded 430 whp
2002 Bonneville SSEi 203,200 miles (sold 3/2014)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 01, 2014 3:12 am 
Offline
SE Member
SE Member

Joined: Fri Jun 11, 2010 9:08 pm
Posts: 19
Year and Trim: 2001 sle
I finally got the problem fixed had to take it to an electrical shop. The ac control head and connector harness were repaired works perfect now.
Thanks for all the feed back.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Related topics
 Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. BIG blend door actuator problems---HELP

Frazzled

2

6320

Mon Aug 29, 2011 6:08 pm

nos4blood70 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Attachment(s) blend door actuator replacement not working 2000 sle.

SylerF

10

228

Wed Jun 29, 2022 6:26 pm

Jayramb View the latest post

There are no new unread posts for this topic. manual Heater Blend Door Actuator install 2000 bonneville

jcweis1

2

1491

Tue Nov 08, 2016 5:11 pm

Archon View the latest post

There are no new unread posts for this topic. How to access passenger air mix door actuator.

2000GreySSEi

2

4417

Mon Jun 20, 2011 8:43 pm

00bonne View the latest post

There are no new unread posts for this topic. blend door?

jcweis1

5

890

Fri Apr 27, 2018 9:00 pm

96 SSEi View the latest post

 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group


phpBB SEO