It is currently Tue Oct 16, 2018 7:39 pm

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Oct 24, 2017 1:17 am 
Offline
LE Member

Joined: Tue Oct 24, 2017 12:51 am
Posts: 3
Year and Trim: 95 SSEI
OK. We had to rebuild the engine. Got it running but now when it idles or are at a stoplight we lose oil pressure but at normal driving its normal.
We are also having trouble with it constantly saying that its overheating even right as we start it.

Could it just be our gauges?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 24, 2017 10:42 am 
Offline
Certified Bonneville Nut
Certified Bonneville Nut
User avatar

Joined: Tue Aug 25, 2009 8:32 pm
Posts: 4398
Location: Dearborn, MI
Year and Trim: '93 SSEi
'05 STS-4
'97 Camaro
'97 LeSabre
Might be wiring, a sensor, unlikely just the gauge as those shouldn't have been touched during the engine R&R.

The oil pressure one might be annoying to fix. Rebuilt engines usually hold ~10psi/1000rpm. So at idle, 8-9 psi is all you get. I think the factory gauge/sensor setup cuts off at 10psi before it starts chiming and showing no oil pressure. But check it with a mechanical gauge first to know for sure what the oil pressure is, and get a new 'quality' replacement part if the sender doesn't match what the mechanical gauge tells you.

_________________
Blow all the things! Wait, I meant boost. Boost!
Image

Runs:
'93 Pontiac Bonneville SSEi - Twincharged, manual, and lots more! Build thread
'97 Chevy Camaro - 3800, T5, T-tops, Getting ready for some major upgrades!
'05 Cadillac STS - V8, AWD, her DD
'92 Olds Trofeo - Fair weather DD
'84 GMC Sierra Classic - Twin turbo 3800
'97 Buick LeSabre - L67 winter DD
'92 Pontiac Bonneville SSE future project

Doesn't run:
'87 Buick LeSabre T-type - future victim
'67 Buick LeSabre - future victim


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 16, 2017 4:38 pm 
Offline
SLE Member
SLE Member

Joined: Tue Oct 22, 2013 9:55 pm
Posts: 48
Location: Stockbridge, Michigan
Year and Trim: 1998 Bonneville SE
Try replacing the pressure sensor. It went bad on my '98 and was leaking oil. Should fix it.

_________________
1998 Pontiac Bonneville SE with XM Radio, Heated Seats and more! (Retired)
2009 Chevrolet Impala LTZ (Daily Driver)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Related topics
 Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. oil pressure drop after 5K on Mobil 1

Larry Larson

6

732

Fri Mar 28, 2014 2:14 pm

SSEBonne4evr View the latest post

There are no new unread posts for this topic. oil pressure drop when close to oil change time...

[ Go to pageGo to page: 1, 2 ]

Larry Larson

20

2542

Sat Feb 25, 2012 9:59 pm

Larry Larson View the latest post

There are no new unread posts for this topic. 1995 SSEi No Oil Pressure

madtech

12

1613

Tue May 14, 2013 6:32 pm

madtech View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Part # for oil pressure switch? (96 SSEi)

Boreas

2

800

Sat Sep 06, 2008 3:43 pm

Pontiac1 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. 96 ssei oil pressure falls as engine temp rises

[ Go to pageGo to page: 1, 2 ]

tan96ssei

27

3158

Thu Jul 02, 2009 2:57 am

FiltranZer View the latest post

 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group


phpBB SEO