It is currently Wed Dec 11, 2019 5:32 pm

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Jun 13, 2017 7:31 am 
Offline
SE Member
SE Member

Joined: Tue Jun 13, 2017 7:18 am
Posts: 21
Year and Trim: 1992 SSEi
Hi@everyone
Pontiac Bonneville SSEi 92
Problem: everything works fine(dashboard, headlights and etc), except for Climate Control and radio displays only. Sometimes it works perfectly, sometimes displays dead(no light up). All radio buttons and A/C buttons light up. A/C always works even without a display
Fuses look ok
What else could it be?
Sorry for my english)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 14, 2017 1:36 am 
Offline
Posts like an LN3
Posts like an LN3
User avatar

Joined: Thu Jun 05, 2008 11:58 am
Posts: 489
Location: Cincinnati OH
Year and Trim: 03SSEI, 00SSEI, 92SE(sold), 93SSE/SC, 87GTA, 01TA
For that year, the climate control display is driven by the radio head unit.
Since the green LED displays can not be dimmed like incandescent bulbs, a variable frequency driver is needed. The driver in the HU uses the voltage signal from the dash dimmer on headlight switch.
I think if you lose dimmer signal, displays will go full bright.
Since you are losing both displays (assuming at same time), I’m guessing the problem is within in the HU (could be a loose connection or bad solder joint).
When it’s acting up, you may want to try adjusting dash dimmer to see if it changes behavior.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 14, 2017 7:41 am 
Offline
SE Member
SE Member

Joined: Tue Jun 13, 2017 7:18 am
Posts: 21
Year and Trim: 1992 SSEi
thx, i will try to look up

And if I disconnect and connect back the battery, displays work for a while(till next car start up or a bit longer)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 21, 2017 2:19 pm 
Offline
SE Member
SE Member

Joined: Tue Jun 13, 2017 7:18 am
Posts: 21
Year and Trim: 1992 SSEi
This was due to security system....
Fixed


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 23, 2017 12:14 am 
Offline
Posts like an LN3
Posts like an LN3
User avatar

Joined: Thu Jun 05, 2008 11:58 am
Posts: 489
Location: Cincinnati OH
Year and Trim: 03SSEI, 00SSEI, 92SE(sold), 93SSE/SC, 87GTA, 01TA
That's strange.
Pretty sure the 92 HU was not tied to VATS.
Glad to hear you got it fixed though.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 23, 2017 4:53 am 
Offline
SE Member
SE Member

Joined: Tue Jun 13, 2017 7:18 am
Posts: 21
Year and Trim: 1992 SSEi
One of the previous owners put Centurion secrurity system, which so bad and cheap, and it was badly installed
I removed it and now everything works fine

But i have another problem: when i use brakes or reverse-SES light appears


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Oct 17, 2019 3:47 am 
Offline
SE Member
SE Member

Joined: Tue Jun 13, 2017 7:18 am
Posts: 21
Year and Trim: 1992 SSEi
Well, the problem is back :)
Sometimes radio work's fine, most of the time it does not respond with black display. Temporarily helps to remove the cable from the battery, but it wil be the same after some time

A/C sometimes goes dark with radio, but i can use it even without a display (change temp and etc.). Sometimes, after radio dying, display still on, but with full brightness (i can't change it with dimmer)

If radio died, it kills the battery until cable removal

Better to change radio to another?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Related topics
 Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Digital Displays

slerby1st

11

939

Sat Sep 12, 2009 11:13 am

ChilinMichael View the latest post

There are no new unread posts for this topic. A couple electrical probs I need help with

olblueeyesbonne

5

1228

Thu Oct 02, 2008 8:31 pm

olblueeyesbonne View the latest post

There are no new unread posts for this topic. marker light probs :(

lackawanna1701

2

649

Tue Sep 14, 2010 7:06 pm

dpcookson View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Radio Compatibility

xvr843

2

696

Tue May 10, 2011 9:09 pm

ChilinMichael View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Radio says INOP.

markr

1

971

Fri Apr 20, 2012 4:25 pm

Madcarpenter View the latest post

 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group


phpBB SEO