It is currently Mon Jun 25, 2018 5:43 am

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: Tue Jun 14, 2011 12:41 pm 
Offline
GXP Member
GXP Member
User avatar

Joined: Sat Dec 11, 2010 9:09 pm
Posts: 277
Location: Newtown Square, PA
Year and Trim: '97 SSEi
That didn't work as expected, I unplugged the sensor, indicator still lit. Even connected a wire to create what I think would be a solid circuit from the line in to out and the indicator was still on. hmmmm. Other display functions except Lamp Module are fine.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 14, 2011 1:55 pm 
Offline
Retired Gearhead
Retired Gearhead

Joined: Tue May 20, 2008 9:39 am
Posts: 3643
Location: Montevideo, MN
Year and Trim: 1999 SSEi
1997 SSEi-Resting-353K
That means you have a short to ground somewhere in your instrument panel. That could also be why your lamp monitor is on (if in fact all your lamps are good). Replacing the IP would be an easy test. You shorting the wire would cause the light to come on, that is why the test is to remove the sensor. That creates an open that should turn off the light. Dig up an IP and swap it in to test.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 24, 2011 8:55 pm 
Offline
GXP Member
GXP Member
User avatar

Joined: Sat Dec 11, 2010 9:09 pm
Posts: 277
Location: Newtown Square, PA
Year and Trim: '97 SSEi
sonoma_zr2 wrote:
Dig up an IP and swap it in to test.

Dig up an IP? IP as in "Instrument Panel"? Dig up like "casually see if I have one in the shed"? hmm, problem with that for me is that by the time I locate and buy one I suspect I'd be as likely to trade off one malfunction for others unless I bought one new, in which case, it may not be a reasonable purchase (for this kid during these hard times). IP may also be "Internet Protocol" but I doubt it. Am I correct? you're suggesting I swap out the panel to see if that's it? Even if another panel had other issues, I might still learn from the experience. When time and money suggest alignment I'll keep it in mind. The logic sounds accurate, thanks for helping me see how this works. ;) I'll keep my eyes open for a panel, would be nice to have light sensors and a washer sensor I can trust.

_________________
Image
'97 SSEi, Majestic Teal / Beige interior, Bose, HUD, iPod ready! - SOLD! :sad: Check it out!
'99 Buick Regal LSE, Matador Red / Beige interior - SOLD! Check it out!
'96 Chevy Camaro - White w/Black / fire red interior, 3800, manual, loaded, T-tops, Bose - SOLD! Check it out!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Related topics
 Topics   Author   Replies   Views   Last post 
There are no new unread posts for this topic. Driver Information Center died :(

nickdalzell1

2

1266

Sat Sep 08, 2012 7:39 pm

nickdalzell1 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. 1995 SSEi Driver Information Center

Ingo0123

7

1931

Mon May 23, 2011 7:17 pm

Ingo0123 View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Driver information center doesn't work properly

cinzy0

6

385

Wed Aug 23, 2017 2:38 pm

96 SSEi View the latest post

There are no new unread posts for this topic. Lamp Monitor - Tail Lamp is on. Tail lights not working

abedj

1

1054

Sat Nov 14, 2009 10:46 am

Mechanical Mike View the latest post

There are no new unread posts for this topic. How to trick the lamp monitor?

SSEiMan01

5

777

Fri Jan 31, 2014 2:13 pm

SSEiMan01 View the latest post

 


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group


phpBB SEO